Apple Pay je bezpečnější než placení samotnou kartou

Proč finanční instituce a uživatelé očekávali právě platební službu Apple Pay, přestože Google Pay je dostupný již od loňského roku? V nejnovější epizodě podcastu Index to vysvětlujeme spolu s Davidem Tvrdoněm.

Zdeněk Románek, člen představenstva České spořitelny, který je zodpovědný za retailové bankovnictví, zase vysvětluje, jak probíhalo nasazování Apple Pay.

Banky si neumí zaplatit, ve kterém „turnuse“ spustí Apple Pay.

Co přináší Apple Pay, jaký je rozdíl mezi ním a Google Pay a jinými bezkontaktními platebními mobilními službami, které poskytovaly banky dosud, a proč je takové placení bezpečnější než používání plastové karty?

Výběr ekonomických zpráv uplynulých dnů
Výzkum Jednotného výzkumného centra Evropské komise potvrdil, že na evropském trhu se prodávají potraviny rozdílné kvality, ačkoli jsou zabaleny v podobném nebo stejném obalu.

Nepotvrdilo se však podezření, že potravinářské firmy dodávají méně kvalitní jídlo do východní Evropy a kvalitněji do západní.

Rodiče prvňáků dostanou v říjnu přídavky na děti zvýšené o sto eur na jedno dítě, což má pokrýt náklad na nákup školních potřeb.

O peníze není třeba žádat, dostanou je automaticky.

Od července se zvýší minimální částka gastrolístku na 3,83 eura, tedy o 23 centů.

Je pravděpodobné, že část zaměstnavatelů zvýší hodnotu až na 3,90 eura v rámci zaměstnaneckých benefitů.

Slovenská developerská skupina HB Reavis kolem podnikatele Ivana Chrenka prodala 23patrový administrativní věžák Twin City Tower na bratislavských Mlýnských nivách za 120 milionů eur, což znamená roční zhodnocení projektu 5,75 procenta.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram