Největší obchod v herním průmyslu, Microsoft kupuje Activision

Americká softwarová společnost Microsoft koupí za 68,7 miliardy dolarů vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavného obsahu Activision Blizzard. Ta mimo jiné vlastní hry jako je Call of Duty nebo Candy Crush.

Akvizice má urychlit růst herní divize Microsoftu, oznámily v úterý firmy ve společném prohlášení, informuje o tom agentura Reuters.

Díky největší transakci v tomto sektoru se výrobce Xbox stane třetí největší herní společností podle výše příjmů.

Nabídka společnosti Microsoft ve výši 95 dolarů za akcii představuje přirážku 45 procent do pátečního uzavření společnosti Activision. Akcie společnosti Activision vzrostly téměř o 38 procent na 65,39 dolarů, než byly zastaveny.

„Hry jsou dnes nejdynamičtější a nejvzrušující kategorií zábavy na všech platformách a budou hrát klíčovou roli ve vývoji platforem metaverse,“ uvedl v prohlášení výkonný ředitel Microsoftu Satya Nadella.

Poptávka po videohrách během pandemie prudce vzrostla, protože spotřebitelé, kteří jsou uvízlí doma, hrají více her, aby se pobavili.

Hry od společnosti Activision, jako například „Call of Duty“ a „Overwatch“, poskytuje herní platformě Xbox od společnosti Microsoft výhodu oproti Playstation od Sony, která se již léta těší stabilnějšímu proudu exkluzivních her.

Bobby Kotick bude i nadále působit jako generální ředitel společnosti Activision Blizzard.

Minulý týden konkurenční vydavatel videoher Take-Two Interactive Software Inc řekl, že koupí tvůrce „FarmVille“ Zynga v hotovosti a akciích v hodnotě 11 miliard dolarů, což představuje jednu z největších akvizic v celém odvětví všech dob.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram